Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar favoriete blogger op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

Straling in de auto + boek

Geplaatst door op in Straling algemeen
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 3241
 • Afdrukken

Straling vroeger

Een van onze verworvenheden in deze tijd is mobiele communicatie. Als kind was ik er
al dol op, al was er nog geen sprake van digitale communicatie. Op mijn 10e verjaardag kreeg ik een set walkietalkies. Wie kent ze niet? Mijn droom was om met iedereen overal ter wereld op elk gewenst moment te kunnen communiceren.

Dit leidde op mijn 14e tot het bouwen van een heuse piratenzender met een bereik van 50 km. De antenne had ik onzichtbaar onder het dak in de provisorische studio gemonteerd. Elk weekend was ik op de radio te horen met mijn muziekprogramma.

Straling nu

Mijn droom is uitgekomen! We kunnen al een aantal jaren draadloos met iedereen over de hele wereld bellen wanneer we maar willen. Ik had nooit verwacht dat zelfs mijn ouders mobiel bereikbaar zouden zijn. Ze vinden het zelfs vreemd dat ik mijn mobiel zo weinig mogelijk bij me heb en minimaal gebruik.

Het begon met GSM

In 1996 kreeg ik mijn eerste GSM telefoon door mijn functie van projectmanager. Ik moest soms dag en nacht bereikbaar zijn. Vol trots droeg ik mijn telefoon in mijn borstzakje. Er stak nog een klein antennetje uit waardoor iedereen onmiddellijk kon herkennen dat het een telefoon was.

Na twee weken begon me op te vallen dat het steeds raar aanvoelde in mijn borst, in de hartstreek. Ik begon de telefoon van me af te leggen en wilde hem niet meer bij me dragen. En dat is vandaag nog steeds zo.

Ik was blij dat er manieren werden gevonden om in de auto mobiel te kunnen bellen zonder de telefoon vast te hoeven houden. Ook al was het een heel gedoe, ik liet er steevast een handsfree systeem inbouwen in elke nieuwe leaseauto die ik reed.

Bluetooth

Ik was veel onderweg en belde veel. En wat scheelde het veel werk toen de eerste bluetooth telefoons verschenen en ik een Parrot eenvoudig in kon laten bouwen waarop ik zelfs onmiddellijk de gegevens van de telefoon kon aflezen en de nummers niet meer in mijn telefoon hoefde op te zoeken. Gewoon instappen, rijden en bellen.bluetooth

Tijdens mijn opleiding bouwbiologie in Duitsland kreeg ik meetapparatuur mee naar huis om mee te oefenen. Een van de apparaten kon Hoog Frequent (HF) gepulste straling meten. Dat is straling die voor digitale draadloze communicatie wordt gebruikt. Ik schrok me een hoedje toen ik deze voor de grap in de auto aan liet staan! Vooral als ik belde bleef de meter maximaal uit slaan.

Straling onderweg in de auto

Enig experimenteren leerde mij dat het de bluetooth installatie was die enorm veel straling veroorzaakte. Maar zelfs als ik die uit had gezet bleef ik gedurende de hele rit heel veel HF-gepulste straling meten. Deze bleek afkomstig van de zendmasten die langs de hele snelweg staan opgesteld om toch vooral in de auto goed mobiel bereikbaar te zijn en je email te kunnen ontvangen.

Veel van deze grote zendmasten staan opgesteld naast tankstations. Ik hoef niet meer toe te lichten wat dit betekent voor de mensen die daar werken.....

Live meting straling in de auto

Ik heb een filmpje gemaakt in de auto op de snelweg terwijl ik straling aan het meten was. Ben je benieuwd naar de meetresultaten? Kijk dan de youtube hieronder:

Ik besloot dat dit belangrijke informatie was om aan elke zakelijke automobilist en vrachtwagenchauffeur door te geven. Vandaar dat ik het expliciet opneem in mijn boek 'De verborgen effecten van Straling'.

‘’Rijd je dagelijks veel op de snelwegen dan wordt je aan een ongelooflijke hoeveelheid straling blootgesteld.’’

Een bijkomstigheid voor automobilisten die geen antenne op hun dak hebben voor mobiele telefoon is het volgende: bellen vanuit de auto maakt de zendmast moeilijker bereikbaar waardoor het zendvermogen van de telefoon automatisch enorm wordt opgeschroefd. Dit geeft enorm veel extra straling. Digitale, gepulste straling is de ergste niet-ioniserende stralingsvorm die je maar kunt bedenken. Wees gewaarschuwd.

Ook laagfrequente straling op de weg!auto chi1 gr

Hele snelwegtrajecten worden geflankeerd door hoogspanningsmasten en spoorlijnen. Hierdoor meet ik ook regelmatig gedurende lange perioden (half uur achtereen) krachtige laagfrequente elektromagnetische velden.

Harmoniseer straling in de auto

Wat kun je doen aan straling in de auto? In deze blog 'Straling harmoniseren in de auto' laat ik je zien hoe de impact van straling MEETBAAR kan worden verminderd.

Moe in de auto?

Voel jij je vaak moe in de auto? Denk je dat het door de overvloed aan elektromagnetische velden in je auto komt? Misschien is dan het product 'AUTO CHI' iets voor jou (klik de link voor info)?

Elektrosmog in een elektrische auto

Straling in auto's wordt veroorzaakt door de elektrische systemen in benzine- en diesel auto's. Geen nieuws dat elektrische auto's krachtige elektromagnetische velden opwekken. Hier kun je gevoelig voor zijn waardoor je je niet lekker voelt in je eigen auto. Lees hier hoe je straling in een elektrische auto meetbaar kunt harmoniseren.

Boek over straling

Bovenstaand fragment is afkomstig uit mijn boek 'De verborgen effecten van straling', of 'Waarom jij iets aan straling zou moeten doen'. In dit boek vind je antwoorden op de 20 meest gestelde vragen over straling die ik tijdens mijn werk gesteld krijg. Ik vertel je wat straling is, wat fysieke consequenties zijn, wat er van waar is of niet, wat de overheid en de wetenschap zeggen over straling, beschouw alternatieve behandelingen tegen stralingsklachten, etc. Ik breng alles bij elkaar wat je op internet niet kunt vinden en leg de verbanden. En dit allemaal zonder technischte worden.

Wil je de inhoudsopgave zien en een deel uit het boek gratis lezen voor je tot aankoop over gaat, klik dan deze link en kijk onderaan de pagina voor het aanvragen ervan.

PS: Ken jij andere mensen voor wie deze informatie interessant is, stuur deze blog dan aan hen door of deel dit bericht via Facebook, Google+, LinkedIn, etc. met behulp van de knoppen onderaan de pagina.

Dit bericht is al langer gelden gepubliceerd maar wordt steeds actueler gezien de gigantische toename van elektromagnetische straling op de snelwegen, maar ook in de steden (!). 5G straling zit er aan te komen. Tijdens een meting in Almere, op dezelfde manier als in de YouTube film te zien is, was het onthutsend om te zien hoe constant en krachtig de signalen van zendmasten zijn. Nu is Almere een grote moderne stad en voorzien van alle laatste technologieën (gratis wifi in de hele binnenstad). Het betekent dat we de hele dag door belast worden met deze stralingsvelden. 

 

0
Trackback URL voor dit blogbericht
 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast vrijdag, 28 februari 2020