Basisopleiding Straling

Deze voor Nederland unieke opleiding is geschikt voor jou als je kennis over straling nodig hebt voor je bedrijf of gewoon als deskundige met straling wilt werken. In het bedrijfsleven kun je denken aan facilitair managers, IT-managers, HR of ARBO deskundigen die te maken hebben met vernieuwing en optimalisatie van de kwaliteit van werkomgevingen of werkplekken.

We hebben ook icm Alternalive een jaartraject voor mensen uit het bedrijfsleven en grote (kantoor)organisaties, waar je naast deze Basisopleiding ook een jaar wordt begeleid in de uitvoering van je activiteiten op het gebied van straling (onderzoeken, meten), het regsitreren en afhandelen van klachten over straling uit de organisatie, adviseren, beleid maken/schrijven, dit implementeren en erover rapporteren aan managament, IT, HR en ARBO verantwoordelijken. Lees er meer over op deze pagina.

Klik hier voor een beschrijving van de Modules.

Zelfstandig werken met straling

Maar je kunt na afronding van deze Basisopleiding Straling ook besluiten zelfstandig als expert met straling te gaan werken. Met name Module 4 is hierop gericht. Werken met klanten of opdrachtgevers vraagt professionaliteit en we behandelen een aantal belangrijke cases uit de praktijk. Je krijgt een seminar van Natascha Dorder (halve dag) die met jou onderzoekt hoe je er daadwerkelijk je werk van kunt maken.

Ook voor therapeuten is deze opleiding over straling uitermate geschikt; je gaat beslist anders om met stralingsklachten (herkennen en linken aan de oorspronkelijke klacht), de oplossing die je in de praktijk aanbiedt en de adviezen die je meegeeft aan je client.

Basisopleiding in 5 dagen (klassikaal)

De prijs van de groepsvariant bedraagt 1100. Je hebt waarschijnlijk al eens hierover gelezen. Deze duurt 5 cursusdagen met de volgende elementen: theorie (fysiologie, pathologie) en praktijk (meten etc.), advies, werken met klanten, uitvoeren stralingsonderzoek (ook op afstand) en harmoniseren van woningen. Kijk in de agenda voor betaalmogelijkheden.

Individueel

Individueel betaal je eveneens 1100, maar (net als met de workshop) kun je veel sneller werken en nemen we 3 dagen intensief de tijd. Voordeel is dat de opleiding geheel op jouw agenda kan worden afgestemd zodat je weinig werktijd hoeft te verliezen (belangrijkste reden voor zelfstandigen meestal). Ook de inhoud kan worden afgestemd op de al aanwezige kennis of vaardigheden (bijvoorbeeld over medische basiskennis, het therapeutisch werk, werken met tensor, etc.).
Een stralingsonderzoek van jouw actuele woning is bij de prijs inbegrepen!

On line

De online-versie is inhoudelijk uiteraard hetzelfde als de vorige 2 varianten, met een aangepast praktijkdeel. Niet iedereen heeft bv. meetapparatuur, een wichelroede of tensor bij de hand. Maar heb je die toevallig wel dan kunnen we daar online nog veel mee doen. De kosten bedtragen 750,00.

Ook bij deze variant is een stralingsonderzoek (als praktijkoefenning) van je woning inbegrepen.

Wil je zelf meetapparatuur in je bezit hebben, dan kun je die via ons bestellen. Basismeetapparatuur vind je hier.

Workshops

Een workshop duurt 4 uur en is een eerste kennismaking met straling. Er hoort een syllabus bij waarin de meeste basisinformatie is opgenomen. Die ontvang je per email na afloop. Voor slechts 49,99 krijg je dus alle informatie over straling die nodig is om te begrijpen hoe belangrijk het is om rekening te houden met de nadelige effecten van straling. Er worden zoveel mogelijk vragen beantwoord van de deelnemers, o.a.: nu ik dit weet, wat doe ik eraan?

Workshop online 1 op 1

Dezelfde inhoud als hierboven maar 1 op 1. De prijs is eveneens 49,99. Vier uur is meestal niet nodig omdat we veel sneller kunnen werken. Het is ook niet fijn om 4 uur achter elkaar naar een beeldscherm kijken. Indien nodig splitsen we het in 2 stukken.

Ik gebruik ook gewoon mijn presentaties die je via het beeldscherm kunt zien. De workshop verloopt meestal heel interactief. Ik gebruik mijn webcam. Voordeel is dat we meer focus op jouw specifieke vragen kunnen leggen. Uiteraard is dit inclusief syllabus.

Therapeutencursus

We kunnen de on line workshop uitbreiden naar de therapeutencursus als je dat wilt. De tijdsduur is 4 tot 6 uur, maar de informatie is veel diepgaander en gericht op de professional. De prijs voor deze training is 399,00.

Je leert over verschillende stralingssoorten en de manieren waarop zij invloed hebben op de fysiologie. Je leert ook de kenmerken van stralingsklachten te ‘lezen’ uit het verhaal van de cliënt. We leggen relaties tussen straling en andere omgevingsfactoren. Uiteraard bespreken we mogelijke oplossingsrichtingen of aanpakken om cliënten weerbaar te maken tegen straling in combinatie met jouw therapievorm en hoe je cliënten kunt adviseren. Je ontvangt ook een specifiek protocol voor spiertesten in relatie tot straling.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ENGLISH VERSION

Become a EMF-expert for your company

This unique program for the Netherlands is suitable for you if you need to know more about Electro Magnetic Fields (EMF) for your company or if you want to work as an expert on EMF's. In businesses you can think of facility managers, IT managers, HR or Health and Safety experts who deal with innovation and optimization of the quality of work environments or workplaces. But after completing this Basic Program you can also decide to work independently start your business as an EMF-expert. This training on emf'S is also extremely suitable for therapists; you will definitely start dealing in a differently with EMF-complaints and the advice you provide your clients with.

 

 

Language