Module 3: Elektromagnetische straling

bos hoogspanningsmasten

 

Elektromagnetische straling (ook wel elektrosmog) is wel de snelst toenemende en zorgwekkende stralingsvorm. Veel mensen maken zich zorgen over de effecten ervan. De wetenschap en de overheden zien de gevaren niet. Er bestaat een enorm verschil van opvatting tussen bouwbiologen en wetenschap/overheden als het gaat om de schadelijkheid ervan.

Module 1 Module 2 Module 4

Zorg over elektromagnetische straling

Hoe dan ook is er veel behoefte aan informatie. Steeds meer mensen bezoeken onze site en vragen stralingsonderzoeken aan. Sommigen doen dit preventief, anderen doen het omdat ze het idee hebben last van straling te hebben. Men zoekt zekerheid.

Wanneer is vastgesteld dat de waarden aan elektromagnetische straling in hun woning te hoog is, dan wil men ook een oplossing.

Wat leer je

In deze module leer je wat elektromagnetische straling is, hoe je een gedegen stralingsonderzoek uitvoert met behulp van meetapparatuur. Ook leer je de gemeten waarden interpreteren, over oplossingen adviseren, uit te leggen welke effecten deze stralingsvorm kunnen hebben op mens en dier. En natuurlijk welke oplossingsrichtingen er voor zijn en hoe je deze kunt aanbrengen.

Opbouw

De klassikale bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Je kunt na afloop een syllabus downloaden.

Meetapparatuur

Heb je zelf meetapparatuur, dan mag je deze meenemen tijdens de praktijkdag. Heb je deze nog niet, dan kun je die via ons bestellen. Er is meetapparatuur beschikbaar om mee te oefenen. 

 

 

 

Language