Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

Straling op je werk

Posted by on in Straling algemeen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2810
 • Print

Maar al te vaak tref ik mensen die kampen met stralingsproblematiek bij hen thuis. Ze vertellen me allemaal hoe moe en ziek ze er van zijn. Vaak zijn ze ziek thuis van hun werk. Niet leuk voor hen maar ook niet leuk voor hun werkgever. Sommigen zijn al zo ver gegaan dat ze met hun werkgever hebben afgesproken binnen de mogelijkheden thuis te werken. Fantastisch! Maar dan?

Na huisartsen en de ARBO te hebben bezocht en maar niet beter worden, ontstaat er een mate van spanning. Voor je het weet krijg je een stempeltje ('die heeft altijd wat'), verlopen de beoordelingsgesprekken moeilijker en nemen doorgroei mogelijkheden ineens af.

Je maakt je zorgen, voelt je niet lekker en ook nog een schuldig naar je werkgever toe.

Zoveel mogelijk thuis werken is deze tijd, maar afhankelijk van je soort werk, vaak weel mogelijk. Maar dit heeft nadelen. Je bent niet meer dagelijks op kantoor en mist veel zaken. Allemaal niet gunstig. Je kunt gemakkelijk in een vicieuze cirkel terecht komen.

Thuis oplossen

Het gaat opvallend vaak over klachten als: concentratieproblemen, vermoeidheid, last van de ogen (computer), om 11 uur in de ochtend al doodmoe en de drang om weg te willen (wandelen) om daarna weer voor een korte periode verder te kunnen met het werk. Soms worden de klachten erger: hoofdpijn, stress tot zelfs burn out.

Allemaal klachten die de prestaties op de werkvloer verminderen en ziekteverzuim omhoog brengen. Uiteindelijk moet er worden gezocht naar een oplossing tegen de ziekte of klacht. Het probleem ligt bij de 'zieke', dus die moet er ook maar voor zorgen dat hij/zij beter wordt.

Na lang zoeken ontstaat het idee dat straling wel eens iets met de klachten te maken kan hebben. Stralingsvrijhuis wordt dan uitgenodigd om het huis maar eens te onderzoeken op straling.

De tegenstrijdige situatie doet zich soms voor dat een deel van de woonkamer of een hobbykamer niets vermoedend is omgetoverd tot een kantoor, met laptop, printer en meetsal wifi + draadloze telefoon. Uiteraard wordt er vanaf kantoor ook veel mobiel contact gezocht.

En ja, in huis meet ik dan ook straling!

Hoe nu verder?

Na een stralingsonderzoek volgt een advies om de woning te saneren (effecten van straling opheffen). Dit advies wordt altijd opgevolgd en kan direct worden uitgevoerd. Saneren kan heel praktisch. Zie hiervoor de blog met '20 gratis tips tegen straling'.

Wat kan ik tegen straling op mijn werk doen?

De volgende vraag is: Hoe vertel ik het mijn werkgever? En wat kan ik daar doen tegen de straling?

Dit is vaak een gevoelig onderwerp. Mensen die last hebben van straling en er met hun collega's over praten of zelfs met hun manager of bedrijfsleiding, worden vaak lacherig afgewimpeld. Terwijl dit toch echt een serieus probleem kan zijn. Gebouwen, scholen, kantoren en zelfs zorgcentra (!) hangen vol met wifi routers, hotspots en repeaters. De hoeveelheid bedrading in muren, vloeren en plafonds is gigantisch. En we zitten er midden in!

Oplossingen tegen straling zelf aanschaffen en mee nemen naar het werk? Dat durft bijna niemand die ik tot nu toe ben tegengekomen. Alleen kleine voorwerpen tegen straling die ze in hun zak of tas kunnen stoppen worden aangeschaft. Het idee alleen al dat er vragen over worden gesteld, dat ze uit moeten leggen dat het tegen straling is, maakt dit een kansloos idee. Het wordt vrijwel nooit gedaan.

Betrek je werkgever

De grootste en beste kans om iets te bereiken op je werk is het beleid van het bedrijf op het gebied van straling op de agenda van leidinggevenden, HR, personeelszaken of ondernemingsraad te krijgen. Als werkgevers in durven zien dat het verminderen van straling het ziekteverzuim kan terugdringen zijn we een grote stap verder.

Dan kan er gericht worden gesproken over vermindering van straling, het realiseren van stralingsarme werkplekken en het terugbrengen van wifi signalen (betrek de IT afdeling) tot slechts het absoluut noodzakelijke. We hebben het dan alleen nog maar over praktische maatregelen voor sanering in bedrijven zonder dat er over neutralisatie hoeft te worden nagedacht.

Idee

Wil jouw werkgever je tegemoet komen en met jou nadenken over oplossingen tegen straling, dan kan Stralingsvrijhuis daarin adviseren. Een bedrijfsbezoek is mogelijk. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk hun voordeel kunnen doen metdeze informatie.

0
Trackback URL for this blog entry.
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Tuesday, 07 April 2020

Language