Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

Slapen als in de natuur

Posted by on in Straling algemeen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2951
 • Print

Ik ontvang veel vragen over slaapproblemen en de mogelijke relatie met de aanwezigheid van straling. Dit nadat al uitgebreid is gezocht naar de redenen waarom men niet slaapt.

In enkele gevallen wordt naar slaapmiddelen gegrepen, soms wordt melatonine of zwaardere middelen gebruikt om 'goed' te kunnen slapen. Slaapgebrek is slopend en bedreigend voor de gezondheid.

Kan straling onze slaap verstoren? En zo ja, hoe kun je dat dan oplossen?

Lees hier alles!

Het belang van slapen hoef ik hier niet uit te leggen. Maar sommigen van ons slapen slecht tot heel slecht. Vaak liggen we wakker en in sommige gevallen zijn we nog net zo moe als de avond ervoor; we zijn niet uitgerust. In beide gevallen voelen we ons belabberd, voelen we geen energie, kunnen ons slecht concentreren, etc.

Wakker liggenslaap en straling

Soms duurt de situatie zo lang voort dat we er burn out, ziek of depressief van worden. We proberen de oorzaak te vinden van het slechte slapen; we gaan naar de huisarts, de psycholoog en soms zelfs naar een specialist in het ziekenhuis. Alles hebben we er voor over om ons slaapprobleem op te lossen.

Slecht slapen doen we het meest door zorgen over geld (48%) en werk (47%). Daarnaast geeft 25% aan wakker te liggen van het gesnurk van haar of zijn geliefde en 13% ligt wakker van de kinderen (bron: swiss-sense).

Biologische klok

Door onze ingebouwde biologische klok volgen wij een vast dag/nacht ritme (circadiaan ritme) wat door innerlijke, erfelijke factoren wordt bepaald. Onder invloed van externe factioren worden deze innerlijke invloeden afgezwakt en wordt ons gedrag meer bepaald door die omgevingsfactoren.

Gebruik van beeldschermen (laptop, smartphone, Ipad etc.) beinvloedt onze slaap nadelig. Een studie toont aan dat twee uur blootstelling aan een lichtgevend scherm de melatonineaanmaak met ongeveer 22 procent kan doen afnemen. Met andere woorden: we slapen minder snel in. (zie deze blog over hoe het met melatonine precies zit).

Invloed van straling op slaap

Wist je dat onze hersenen en ons hart zelf elektromagnetische velden opwekken?

Het is minder bekend dat ook straling een nadelige invloed heeft op ons dag en nacht ritme en daarmee op onze gezondheid. Met een werkend WIFI-modem, UMTS en/of hoogspanningsmasten dichtbij wordt onze slaap ernstig verstoord. Maar ook een radiowekker of mobiele telefoon vlakbij ons hoofd verstoren onze slaap met kans op gezondheidsproblemen.

Hoe kan dat?

Ons (centrale) zenuwstelsel stuurt ons lichaam aan met elektrische pulsen. Deze elektriciteit is van buitenaf te beinvloeden. Dit is eenvoudig aangetoond met EEG opnamen van de hersenactiviteit met- en zonder blootstelling aan de frequenties van een mobiele telefoon en wifi signalen.

Onze slaap is bedoeld om ons lichaam te laten herstellen en bestaat uit verschillende fases. Eén van deze fases is de droonloze slaap. maxiimus slapen in de natuur2 500X300Onze hersenen en spieren vertonen nauwelijks activiteit gedurende die fase; een ideale situatie voor ons immuunsysteem op optimaal herstelwerkzaamheden te verrichten.

Maar, als we tijdens deze fase onze hersenen 'prikkelen' of 'activeren' met elektromagnetische velden van telefoon, wekker of andere elektromagnetische velden (hoogspannigsmast, ondergronds leidingen netwerk onder de stoep, zendmasten op bv. flatgebouwen), zijn onze hersneen niet meer in staat deze diepe rust te handhaven. Ons immuunsysteem krijgt dus NIET de kans om optmaal herstelwerk te verrichten. Bovendien missen we een belangrijk onderdeel van onze slaap: de delta- of droomloze slaap.

Wij zijn niet meer 'af en toe' of kortdurend blootgesteld aan elektromagnetische straling, maar 24X7 uur! Op den duur kan daarom straling (of elektrosmog) onze gezondheid beinvloeden.

Lyme, straling en herstel

Stel je lijdt aan de Ziekte van Lyme. Iedereen die lyme heeft, of iemand kent die eraan lijdt, weet dat de impact op het lichaam enorm is en herstel heel moeilijk. Dit betekent dat jouw limmuunsysteem dagelijks bezig is de borelia bacterie te bevechten. Jouw immuunsysteem heeft hiervoor alle energie nodig die het maar kan krijgen. Door elektromagnetische velden, vooral tijdens de slaap, mist je immuunsysteem een deel van de benodigde energie doordat de hersenen niet in de deltafase terecht komen. Straling bevordert in dat geval niet bepaald het herstel.

Straling en stress

Straling zet onze bijnieren aan tot het aanmaken van adrenaline. Adrenaline is het hormon dat ons aanzet tot actie (vluchten, vechten). Adrenaline maken we aan onder stress. Stel nu dat je een stressvole baan of een stresvol leven hebt. Jouw bijnieren maken dan adrenaline aan. Hierdoor ontstaat een opgejaagd gevoel, je hart klopt sneller, je bloeddruk neemt toe, etc. Wanneer deze situatie lang genoeg duurt kan dat leiden tot een burn-out of chronische vermoeidheid omdat de bijnieren (die de adrenaline aanmaken) uitgeput raken en minder (te weinig of helemaal geen) adrenaline meer produceren. Je hebt dan uiteindelijk geen energie of puf meer; het lichaam en je hoofd voelen doodmoe aan.

Nu kan het zijn dat je ook nog thuis of op het werk de hele dag bent blootgesteld aan straling. Je bijnieren worden nog eens extra aangezet tot het aanmaken van adrenaline. Leef je al onder veel stress dan is straling een factor die de adrenaline aanmaak nóg meer opdrijft met grote kans op vermoeidheidsverschijnselen en sneller opbranden van je bijnieren. Zo kan straling bijdragen aan een burn out.

Wat te doen?

Het is duidelijk dat het verstandig is te onderzoeken of er sprake is van elektromagnetische straling in je slaapkamer. Haal alle stekkers uit stopcontacten van apparatuur op je kamer. Denk ook aan het leeslampje boven je bed; na het lezen stekker uit het stopcontact. Voor meer praktische tips kun je je aanmelden om de 20 beste gratis tips tegen straling te ontvangen (zie onze homepage www.stralingsvrijhuis.nl links bovenaan de pagina).

Of je hier alles mee oplost is nog lang niet zeker en steeds meer onwaarschijnlijk; je hebt geen invloed op sraling die 'van buiten' komt. Voor deze straling hebben we een oplossing voor je in de vorm van onze MAXiiMUS.

De MAXiiMUS harmoniseert de aanwezige elektrosmog zodanig dat het ons lichaam niet meer negatief kan beinvloeden. Klik deze link om een opname van een webinar te bekijken waar ik uitleggeef over de effecten van straling en de werking van de MAXiiMUS. Via deze link kun je een document bekijken met ervaringsberichten van mensen die de MAXiiMUS al in huis hebben.

0
Trackback URL for this blog entry.
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Monday, 25 May 2020

Language