Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

Lyme en straling

Posted by on in Straling en Gezondheid
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2657
 • Print

Mensen met een chronische aandoening zijn vaak kwetsbaarder voor de invloed van straling zonder dat ze dit beseffen. Zij melden dat ze veel sneller moe zijn of zich slecht kunnen concentreren. De gang naar de dokter wordt gemaakt en er wordt driftig doorgezocht in het verlengde van het ziektebeeld of de diagnose. Het kan er toe leiden dat dosering van gebruikte medicatie wordt verhoogd of dat er extra medicatie of therapie wordt voorgeschreven. Uiteindelijk blijken al deze stappen geen verbeteringen te hebben gebracht. Zou straling in deze siituaties ook een rol kunnen spelen?

Ik werd gevraagd om een stralingsonderzoek uit voeren bij een echtpaar van rond de 60. Zij hadden twee dochters en 2 kleinkinderen. Opa en oma pasten een paar dagen in de week op de kleinkinderen (die echt nog heel klein waren). De man was totaal niet geïnteresseerd in wat ik kwam doen; ik was overduidelijk binnengehaald door de oudste dochter en vader had het maar te accepteren. Erg dapper! De dochter melde zich nog even en nam de kinderen mee naar huis zodat ik ongestoord kon werken.

Tijdens een kopje koffie raakte ik met de vrouw in gesprek over haar ziekte verleden. Zij bleek 10 jaar eerder door een teek te zijn gebeten en kampte sinds die tijd met de ziekte van Lyme. Deze ziekte is heel erg moeilijk aan te pakken en ze liep al jaren stad en land af van regulier tot alternatief, in de hoop een goede remedie te vinden die haar er vanaf zou helpen. Zover was het helaas nog niet. Belangrijke informatie was dat ze zich per jaar vermoeider voelde; ze was geen schim meer van wie ze 5 jaar gelden nog was. Dit is een logisch gevolg van de ziekte; het immuunsysteem probeert dag na dag zonder succes de ziekmakende bacterie aan te pakken. Dit kost het lichaam erg veel energie. Toch geeft het hoge prioriteit aan het bestrijden van de ziekte in een poging tot overleven.

Misschien heb je het idee dat het immuunsysteem ongemerkt zijn werk doet en dat deze arbeid geen invloed op jou heeft? Dat ligt toch anders. Het immuunsysteem heeft heel veel energie nodig. Zoveel dat het lichaam ervoor zorgt dat het vooral gedurende de nacht actief is zodat overdag genoeg energie aanwezig is om alle dagelijkse activiteiten te kunnen verrichten. Tijdens een korte griep periode merk je dit eigenlijk al. Je bent beter maar moet nog ‘’na-zieken’’. Dat na-zieken is nodig om je lichaam weer op voldoende energieniveau te kunnen krijgen. In drie dage tijd is het behoorlijk vermoeid geraakt.

In dit geval was het immuun systeem van de vrouw al 10 jaar hard aan het werk en dat begon haar behoorlijk op te breken. Het koste haar grote moeite voor haar kleinkinderen te kunnen zorgen.

De reden dat ik werd ingeschakeld om een stralingsonderzoek uit te voeren was omdat ze zoveel last had als ze achter de computer ging zitten. Ze ging vooral gedurende de avond graag met Facebook aan de slag omdat ze zo graag alle foto’s en berichtjes over de kleinkinderen wilde bekijken en bijhouden. Om dit elke avond te kunnen doen moest ze vooraf 2 aspirines innemen om hoofdpijn te kunnen voorkomen. Na afloop moest ze er nog eens twee innemen omdat ze anders alsnog hoofdpijn zou krijgen als ze in bed lag om te gaan slapen. Mijn eerste vraag was waarom ze nog voor de computer ging zitten. Dat was vanwege de kleinkinderen en dat wilde ze blijven doen.

Vervolgens heb ik haar uitgelegd dat een groot deel van haar gevoeligheid voor straling hoogstwaarschijnlijk met haar vermoeide systeem (lichaam en psyche) te maken had. Straling was een externe factor waar ze erg gevoelig voor is geworden. Het feit dat ze mij had laten komen gaf aan dat ze zich daarvan bewust was. Echter, de weerstand van haar man (die tijdens mijn hele bezoek stug in de stoel tv bleef zitten kijken en totaal ongeïnteresseerd was) ontnam haar telkens de moed om iets aan de straling te doen. Het feit dat haar dochters het hele onderzoek en de neutralisatie voor haar betaalden zei mij al genoeg.

Uit:

'De verborgen effecten van straling'

Een stralingsonderzoek kan helpen om de stralingssituatie in de woning vast te stellen. Die situatie is dan bekend en er kan een afgewogen beslissing worden gemaakt over een eventueel aanpak om de situatie te verbeteren of zelfs stralingsbelasting in het lichaam zelf aan te pakken.

TIP:

Er geldt een permanente aanbieding voor lezers van de 4-delige emailreeks  '20 gratis tips tegen straling' voor een stralingsonderzoek met neutralisatie. Meld je aan en lees meer: De 20 beste tips - verminder elektromagnetische straling in huis.

PS: Ken jij andere mensen voor wie deze informatie interessant is, stuur deze blog dan aan hen door of deel dit bericht via Facebook, Google+, LinkedIn, etc. met behulp van de knoppen onderaan de pagina.

0
Trackback URL for this blog entry.
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Monday, 25 May 2020

Language