Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

Hoeveel elektromagnetische straling mag ons lichaam hebben?

Posted by on in Straling algemeen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 5156
 • Print

 

 

 

''Hoeveel straling mag ik hebben?''

Dit is een veel gestelde vraag. Het antwoord kan twee richtingen op. Enerzijds zijn er door bouwbiologen normen (of grenzen) gesteld aan de hoeveelheid straling die we als mens zonder problemen zouden moeten kunnen verdragen. De straling is dan niet ziekmakend. Deze waarden zijn opgenomen in een tabel.

De andere kant is dat stralingsgevoeligheid heel erg individueel is. De tabel met blootstellingslimieten (zie verderop voor een linkje ernaar toe) laat dit ook zien; ben je gevoelig dan heb je eerder last. Waarom verschilt die gevoeligheid van mens tot mens?

Deze stralingsgevoeligheid is een belangrijk onderwerp in het boek dat ik momenteel aan het schrijven ben.over straling. Het is namelijk weinig bekend waarom mensen onderling verschillend gevoelig zijn. Ik denk dat veel gevoeligen (meestal maar 1 persoon in een gezin) erg geinteresseerd zullen zijn in het bewuste hoofdstuk. Ik zal er hier kort op ingaan.

Je kunt stellen dat wanneer je goed gezond bent en goed in je vel zit, jouw lichaam gemakkeljker met straling om kan gaan. De kans dat straling klachten veroorzaakt is kleiner. 

Ben je ziek of chronisch ziek dan raakt je lichaam (ik spreek liever over ''systeem'' ) vermoeid. Is het lichaam vermoeid dan wordt het gevoeliger voor externe factoren. Dat kan lawaai zijn, voeding, stress, en dus ook straling.

Straling is een factor die je gezondheid ondermijnt

Straling maakt onderdeel uit van de groep factoren die invloed heeft op jouw gezondheid. Stress en voeding zijn de meest bekende. Stress, slechte leefgewoonten en voeding zijn onderkende oorzaken en er zij volop mogelijkheden en therapien om iets te doen ter verbetering. Straling is onzichtbaar en ongrijpbaar. Het wordt (nog) niet algemeen onderkend als gevaarlijk (behalve ioniserende stralingsvormen zoals radioactieve straling en rontgenstraling). Toch is er veel wetenschappelijk bewijs voor de schadelijkheid geleverd.

Blootstellingslimieten elektromagnetische straling

Er zijn wel degelijk grenzen bekend blootstelling aan elektromagnetische straling zonder risico's is. Kijk op deze pagina voor een tabel met stralingslimieten.

Het is belangrijk om te weten dat wij vanaf vele kanten in aanraking komen met elektromagnetische straling. Veel van de huidige gebruiksvoorwerpen waar wij dagelijks mee in de weer zijn geven veel straling af. Denk aan laptop's, mobiele telefoons en meer.

Op de site kunt je meer lezen over de streefwaarden van diverse vormen van elektromagnetische straling en andere vormen van straling. Als stralingsdeskundige kan ik bij jou thuis of op kantoor langskomen om de straling te meten en eventueel te neutraliseren.

Ben jij geïnteresseerd in een gezonde stralingsvrije leefomgeving of maak jij je zorgen over straling in jouw omgeving? Lees deze blog over De 20 beste tips - verminder elektromagnetische straling in huis zodat je zelf al direct actie kunt nemen.

Wil jij je woning of bedrijf laten onderzoeken op straling, neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

PS: Ken jij andere mensen voor wie deze informatie interessant is, stuur deze blog dan aan hen door of deel dit bericht via Facebook, Google+, LinkedIn, etc. met behulp van de knoppen onderaan de pagina.

Contactformulier

Stel je vraag en vermeld email en telefoonnummer zodat ik snel contact met je op kan nemen.

 

Jouw emailadres 
Naam 
Informatie 
Vul het volgende in yiiejf Help ons om SPAM te voorkomen
  Stuur mij een kopie
    

Trackback URL for this blog entry.
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Monday, 25 May 2020

Language