Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

Een man, zijn zaad en straling

Posted by on in Straling algemeen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2093
 • Print

Is het schadelijk een smartphone op je lichaam te dragen? Is het gevaarlijk om kinderen een mobieltje te geven? Is een iPhone op schoot gevaarlijk? Standaard vragen die ik telkens weer krijg. De onderliggende vraag is natuurlijk of straling van een mobiele telefoon of andere draagbare digitale communicatiemiddelen schadelijk is voor onze gezondheid.

Maar wat doen we met een mobieltje of smartphone als we niet bellen? Dragen we hem in onze jaszak, handtas of aan onze riem?

Met deze blog hoop ik jouw bewustzijn over de omgang met je smartphone een beetje aan te scherpen.

Draag jij je telefoon op je lichaam? En waar?

Op een website met als onderwerp GEZONDHEID worden de volgende factoren genoemd die de zaadkwaliteit bij mannen kunnen beïnvloeden. Vertel mij wat er ontbreek :-)

Warmte: De zaadballen hebben een temperatuur van 35 graden. Dat is lager dan de lichaamstemperatuur (37 graden). Voor een optimale zaadproductie is deze temperatuur belangrijk. Factoren die de temperatuur van de zaadballen verhogen zoals strak ondergoed of een warm bad kunnen dus het beste vermeden worden.

Roken en druggebruik: Roken kan een ongunstig effect hebben op de kwaliteit van zaad. Ditzelfde geldt voor het gebruik van drugs.

Vitamine tekort: Een tekort aan vitamine C in de voeding draagt mogelijk bij aan een verminderde kwaliteit van het zaad.

Alcohol: Overmatig gebruik van alcohol (meer dan twee glazen per dag) kan de kwaliteit van het zaad ongunstig beïnvloeden.

Koorts: Koorts is soms een tijdelijke oorzaak van verminderde zaadkwaliteit.

Frequentie van zaadlozing: Heel weinig of juist heel vaak een zaadlozing hebben, speelt bij sommige mannen een rol bij een verminderde zaadkwaliteit. Over het algemeen bevordert het ‘sparen’ van zaad gedurende langere tijd de kwaliteit niet.

Hormonale oorzaken: Een te lage productie van follikelstimulerend hormoon (FSH) dat de zaadballen stimuleert kan leiden tot een slechte kwaliteit van het zaad, maar deze hormoonstoornis is erg zeldzaam.

De zaadkwaliteit in mannelijk sperma loopt gillend achteruit!

Wat mis ik in bovenstaand rijtje?

Straling!

Aan straling wordt niet gedacht. Ooit belde mij een man die ten einde raad een oplossing zocht voor allerlei problemen in het ‘genitale gebied’. Hij had moeite met o.a. plassen en ‘sex’. Voor zijn ‘belangrijke functie’ droeg hij 2 mobieltjes en een DECT-telefoon aan zijn broekriem.

Wat gebeurt er eigenlijk?

Geen enkele cel in ons lichaam is berekend op elektromagnetische velden van een intensiteit zoals wij, de mens, ze kunstmatig produceren. De cellen waaruit ons lichaam bestaat zijn vrijwel onveranderd ten opzichte van het moment waarop de eerste cellen op aarde zijn ontstaan.

De reden dat cellen konden ontstaan was omdat de omstandigheden 100% ideaal waren: er was voldoende zuurstof, warmte, water, mineralen, etc. De aarde straalt ook een laag niveau gammastraling (radioactief) uit wat ook gezien kan worden als onderdeel van de ideale omstandigheden.

Afwijkingen ten opzichte van deze ideale toestand kunnen leiden tot problemen voor de cellen. Een spermacel is net als alle andere cellen 'gemaakt' voor natuurlijke omstandigheden.

Wat merkt een zaadcel van elektromagnetische velden?

Ik gebruik vaak het volgende voorbeeld om duidelijk te maken welk effect een elektrisch/elektromagnetisch veld op een cel heeft:

Stel je voor dat je een elektrische draad met 220 Volt vast pakt. Wat gebeurt er met je lichaam? Voor ervaringsdeskundigen: Hoe voelde je lichaam aan toen je die draad aanraakte? Een menselijk lichaam verstijft wanneer het aan hoge spanningen wordt blootgesteld zoals gebeurd bij het aanraken van 220 Volt of tijdens een elektrocutie.

Hetzelfde gebeurt met een (zaad)cel: de celwand verstijft. Hier is geen 220 Volt voor nodig. Een zwak elektrisch veld van een leeslamp of straling van een smartphone is al voldoende om de celstofwisseling (die plaats vindt via de celwand) te frustreren.

Ik ving vroeger wormen in de tuin, door een metalen breinaald te verbinden met 220 volt en deze in de grond te steken. De wormen kwamen versuft en gedesorienteerd uit de grond naar boven, op de vlucht door dit vreselijke gevoel van elektrocutie. Onze cellen zouden hetzelfde doen, maar ze kunnen niet zelf bewegen (tenzij onze hersenen een bewust besluit gaan opvolgen).

Tijdelijke blootstelling aan straling bestaat niet meer

Wanneer de blootstelling aan stralingsvelden tijdelijk en kort zou zijn, dan kan een blootgestelde cel herstellen en zijn stofwisseling normaliseren. Helaas zijn we tegenwoordig 24X7 blootgesteld aan elektromagnetische velden. Je kunt je voorstellen dat onze cellen geen 'rust' meer kennen. Op de lange termijn is het goed voorstelbaar dat cellen in problemen raken; geen energie meer hebben of produceren.

Het is ook bekend dat elektromagnetische velden ons DNA wel degelijk kunnen beïnvloeden (lees hier een samenvatting van een onderzoek op Pubmed). Dit is een belangrijk gegeven voor het thema 'voortplanting' (sperma, bevruchting, celdeling en erfelijkheid) in relatie tot 24X7 blootstelling aan elektromagnetische velden.

Vrouwen en mobiele telefoons

Maar al te vaak nog zie ik dames hun telefoon ergens wegmoffelen onder hun blouse of trui. Die belandt dus in de BH. Dat is niet gezond volgens dit onderzoek (klik deze link om het onderzoek te lezen). Samenvattend: 4 vrouwen met invasieve borstkanker blekeMosliman allen hun telefoon 10 uur per dag in hun bh gedragen te hebben. Zij ontwikkkelden tumoren precies in de gebieden waar de telefoon met hun borst in contact was. Er waren geen andere factoren in het spel die de kanker zouden kunnen beorderen.

Regelmatig zie ik moslima's die handsfree lopen te bellen doordat zij hun telefoon onder hun hijab geklemd op hun oor houden.

Waar draag jij je mobiele telefoon?

Straling niet alleen als je belt

Mobiele telefoons en vooral smartphones zijn niet alleen maar schadelijk als je belt! Zij maken continue verbinding met een zendmast en zenden daardoor voortdurend signalen uit. Daar komt bij dat vrijwel alle apps verbinding maken met de zendmast om locatiegegevens te updaten. Vooral commerciele apps blijven daarna continue nieuwe informatie sturen over allerlei zaken: het beste restaurant in de buurt, buienradar, Google Maps die je de weg wijst en constant een nieuwe kaart op je telefoon moet downloaden (je kunt de kaarten nu ook downloaden en dat scheelt, wist je dat?) en ga zo maar door...... Telkens wanneer je Facebook opstart of een emailtje tikt verstuurt je smartphone weer data naar de zendmast. En daar is elektromagnetische straling voor nodig.

BE AWARE!

Oplossing tegen straling van smartphones

Als je je mobiele telefoon wilt blijven gebruiken zijn er een paar praktische dingen die je kunt doen:
1. zet je smartphone op de speakerstand
2. houd de smartphone niet vast (leg hem bv. op tafel voor je)
3. draag de telefoon niet in je bh, je broekzak, borstzakje (hart), etc.
4. voor moslim dames: bel niet met je telefoon vastgeklemd onder de hijab
5. vermijd een smartphone in de slaapkamer (en slaap nooit met een smartphone onder je kussen)
6. toch op de slaapkamer? Zet je telefoon in de vliegtuigmodus
7. zet bluetooth zoveel mogelijk uit
8. heb je bluetooth 'oortjes' houd ze alleen op terwijl je belt en voorzie ze van een harmonisatiemiddel
9. verander je smartphone gebruik: gebruik hem alleen gedurende een paar periodes per dag en laat hem voor de rest uit
10. laad de telefoon nooit op terwijl hij naast je ligt op de slaapkamer; slaap zonder stekkers of adapters dicht bij je hoofd
11. gebruik een harmonisatiemiddel voor je telefoon

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over dit onderwerp? Stel ze dan via het commentaarveld onder deze blog. Bel of mail ons dan gerust.

Oplossingen tegen straling in huis en bedrijf

Een smartphone is slechts een onderdeel van het scala bronnen van elektromagnetische straling. Het aanbrengen van een Fostac Masterchip doet uitstekend zijn werk op de smartphone zelf. Maar, er zijn nog zoveel meer stralingsbronnen. Hoe ga je daar mee om? Zijn daar oplossingen voor?

MAXiiMUS: ZEKER TEGEN STRALING!

Wil je je hele huis, school, kantoor of bedrijf adequaat afschermen voor de nadelige invloeden van straling op je lichaam? Dan hebben we de beste oplossing in huis, namelijk de MAXiiMUS.

De MAXiiMUS harmonsieert zonder problemen alle stralingsvormen, zelfs wanneer de zendmast zich om de hoek bevindt of wanneer je de was kunt ophangen aan de hoogspanningsdraden naast je huis. Ook schadelijke natuurlijke straling wordt geharmoniseerd. Lees hier ervaringsberichten over de MAXiiMUS.

We kennen verschilende typen geschikt voor plug&play of installatie. Het stroomverbruik en de grootte van het gebouw zijn bepalend voor de keuze. Standaardvarianten zijn van 16 tot 1250 Ampère.

Trackback URL for this blog entry.
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Tuesday, 07 April 2020

Language