Meld je aan voor de opleiding. Start 1 juli.

Zomereditie opleiding Stralingsdeskundige

Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

Almere onder hoogspanning

Posted by on in Straling algemeen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 3260
 • Print

Toen ik 10 jaar geleden in Almere Buiten kwam wonen, kocht ik een woning vlakbij de Lage Vaart. Een ideale plek die als uitvalsbasis kon dienen voor mijn toenmalige werk. Bovendien lag er een bos dichtbij om de honden uit te laten. Wij waren er heel erg blij mee en wonen er nog steeds.

Wat me opviel was dat aan de overkant van de Lage Vaart een wandelpad naar het bos direct onder de hoogspanningsleidingen was aangelegd. Bij vochtig weer knettert het boven je hoofd dat het een lieve lust is. Naarmate ik langer in Almere woonde zag ik dat de hoogspanningsleidingen vanaf Amsterdam, dwars door Almere, door woonwijken, dwars over het Weerwater en verder, helemaal naar Lelystad. Ik bestede er niet zoveel aandacht aan omdat ik er niet mee bezig was dat straling zo gevaarlijk voor de gezondheid kon zijn.

Een paar jaar later begon ik mijn natuurgeneeskundige praktijk aan huis. Ik ontving behoorlijk wat cliënten uit Almere en omgeving. Mij viel op dat er veel mensen waren met vage, onverklaarbare klachten die, na een aantal jaren behandeling door huisarts en specialist, zochten naar andere mogelijkheden om hun klachten opgelost te krijgen. De pillen en behandelingen hielpen hen niet. De artsen wisten het dan niet meer of staken geen energie meer in deze patiënten: 'U moet er maar mee leren leven', was hen verteld.

Tijdens de vooronderzoeken ontdekte ik dat er in enkele gevallen een relatie kon worden gelegd met straling in de omgeving waarin ze woonden en vooral waar deze mensen sliepen! Ik liet ze zo mogelijk zelf maatregelen treffen om de straling in hun huis te verminderen. Het resultaat was dat stralingsgerelateerde klachten enorm konden verminderen. Kijk daarom even naar 'De beste 20 Tips om straling in je woning te verminderen'. Je leest daar ook hoe je gratis deel kunt nemen aan een 1 daagse Basiscursus Straling (t.w.v. € 175,0).

Maar helaas, niet in alle gevallen konden er zelf verbeteringen worden bereikt. Met name in gevallen waar elektromagnetische straling 'van buiten' de woning in kwam; daar heb je geen invloed op. Was het toeval dat een aantal cliënten vlak langs de hoogspanningsleidingen woonden of gewoond hadden? Aan de hand van de anamnese (ziekte geschiedenis) ontdekte ik dat de klachten zelfs waren ontstaan in de periode nadat men in de woning was komen te wonen.

De wetenschap is er nog niet over uit of straling afkomstig van hoogspanningsmasten, elektrische apparatuur of digitale communicatie masten (UMTS e.d.) werkelijk slecht is voor de gezondheid. Toch is er al heel veel onderzoek gedaan dat uitwijst dat dit wel degelijk mogelijk is. Inmiddels heeft de WHO (World Health Organisation) op basis van de resultaten van die onderzoeken aan deze elektromagnetische stralingsvormen de classificatie 'mogelijk carcinogeen' (kankerverwekkend) toegekend. De Nederlandse Gezondheidsorganisatie houdt desondanks vol dat straling niet schadelijk is. Elektromagnetische straling wordt ook wel 'het asbest van de toekomst' genoemd, omdat het door stelselmatige ontkenning en vertraging door de asbestindustrie zo''n 30 jaar heeft geduurd voor toegegeven werd dat asbest kankerverwekkend was.

Inmiddels ben ik al enige jaren actief als stralingsdeskundige, wat betekent dat ik stralingsonderzoeken uitvoer in woningen. Het eerste onderzoek voerde ik uit in mijn eigen woning. Ik schrok erg van het resultaat: ik woon op zo'n 250 meter van de hoogspanningsmasten en de meetwaarden in mijn huis waren vele malen hoger dan de bouwbiologische richtlijnen. Bouwbiologie is de leer van de leefomgeving binnenshuis in relatie tot de mens, in dit geval straling. Je kunt stellen dat de richtlijnen voor straling uitgaan van natuurlijk situaties waarop het lichaam van de mens is ingesteld.

Je kunt je voorstellen dat ik allerlei maatregelen ben gaan treffen om de stralingssituatie te verbeteren. Aan de hoogspanningsmasten (waar inmiddels ook diverse GSM en UMTS masten zijn geplaatst) kon ik niets veranderen. Daarvoor gebruik ik nu middelen die straling kunnen neutraliseren. Tijdens de wandeling draag ik iets bij me dat beschermt tegen de straling. Steeds meer mensen weten mij te vinden als het gaat om stralingsproblemen. Wat ik allemaal heb meegemaakt, ontdekt en ondervonden over straling, stralingsgerelateerde klachten en oplossingen daarvoor, vertel ik op informatieavonden aan iedere belangstellende (zie agenda).

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren van deze informatie.

0
Trackback URL for this blog entry.
 • Administrator
  Administrator Friday, 29 July 2016

  wat kan ik doen tegen straling in huis

 • Administrator
  Administrator Tuesday, 30 August 2016

  Vraag het document '20 gratis tips tegen straling' aan. Dit kan op elke pagina van deze site. In de kolom links (bovenaan) hoef je alleen je naam en emailadres in te vullen. De mail met tips komt dan automatisch naar je toe.

  PS: wel even bevestigen dat je inderdaad de mail wilt ontvangen!

Leave your comment

Guest Thursday, 20 June 2019

Language

Stralingsvrijhuis

Anjerstraat 11
1338 TN, Almere
+31(0)36-5333570
+31(0)6-23379983
info@stralingsvrijhuis.nl