Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

De waterader is er weer!

Posted by on in Straling algemeen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 20594
 • Print

De waterader is nog niet op zijn retour

Wateraders zijn de meest bekende verschijnselen wanneer over ‘aardstralen’ wordt gesproken. Iedereen kent wel weer iemand die met een 'stukje ijzerdraad' een waterbron of ader weet te vinden. De grote vraag over wateraders is: hoe kan het dat ondergronds water straling veroorzaakt? En welke klachten veroorzaken ze dan? Dat vertel ik je verderop in het artikel.

Ook al is het geweld van elektrosmog vele malen groter, de waterader staat al sinds mensenheugenis bekend als ziekmakend. Dus alle reden om het stof (want dat zit er toch een beetje op) er af te poetsen. De waterader is er weer.

(Deze blogtekst is afkomstig uit de syllabus die hoort bij onze cursusmodules.

Ontstaan van straling door wateraders

Door wrijving van water ondergronds worden watermoleculen positief geladen ten opzichte van de omringende stenen/zandlaag en worden deze positief geladen watermoleculen (ionen) naar boven afgestoten.

Op deze manier bereiken deze ionen ons huis en slaapkamer waar ze een potentiaalverschil (elektrische spanning) opbouwen ten opzichte van de aarde. Een langdurig verblijf gedurende een lange periode kan dan voor problemen zorgen.

De straling van een waterader is zwak, helemaal als je het met 4G straling vergelijkt, maar kan nog altijd een elektrisch veld opwekken van zo'n 10 mV (milivolt). Ons centrale zenuwstelsel werkt op 50 tot 70 mV.

Die 10 mV extra betekent wel even 20% van de hoogte van je eigen 'elektriciteit! Sluit een gloeilamp maar eens aan op 250 Volt. Wat zal er gebeuren? Precies! Hij brandt harder en zal ook eerder 'op' zijn. Nu zijn wij geen Wolframdraadjes uit een gloeilamp. maar een waterader kan na verloop van tijd zomaar een effect op je lichaam hebben.

‘De sterkte van de aanwezige straling is niet doorslaggevend, maar de tijd die je er in doorbrengt!’

Het potentiaalverschil is waarneembaar met de wichelroede. De zal dan ook een uitslag geven zodra de wichelroedeloper de waterader bereikt.

Een potentiaal verschil ervaren

Zonder dat we ons bewust zijn hebben we al vele malen het effect van een potentiaal verschil aan den lijve kunnen ervaren. Probeer je eens voor te stellen hoe drukkend een naderend onweer kan aanvoelen. We voelen ons niet comfortabel; we worden soms ‘druk’ en zenuwachtig.

En hoe voelen we ons na een verfrissende onweersbui? Als de lading uit de lucht is (potentiaalverschil is opgeheven) door de ontlading in de vorm van bliksem is dat voor ons een regelrechte verademing. We voelen ons verfrist en kunnen opgewekt en rustig weer verder met onze bezigheden.

Onrust in bed

Zowel kinderen als volwassen die gevoelig zij voor straling hebben de neiging zich zeer onrustig te gedragen tijdens de slaap. In hun slaap proberen ze soms zelfs weg te komen van deze straling. Kleine kinderen vind je soms onderaan in bed terug of overdwars. Dit geldt ook voor volwassenen! Een enkeling kiest ervoor om dan maar liever naast het bed te slapen omdat dat beter ‘voelt’ (een verklaring hebben ze meestal niet).

We zijn ons niet bewust dat dit gedrag iets met een waterader te maken kan hebben! 

Polariteit van de energie van wateraders

Wateraders kunnen energetisch (we hebben het dus niet meer over elektrische ladingen) zowel positief als negatief geladen zijn. Ongeveer 80% van de wateraders is links draaiend en 20% rechtsdraaiend.

Linksdraaiende energieis afnemend (gemakkelijker ziek), verzwakkend (sneller vermoeid), verhindert groei, en dehydraterend. Deze energie kan er voor zorgen dat je niet graag gaat slapen (de zgn. ‘nachtvogels’).

Rechtsdraaiende energie is toenemend, versterkend, bevordert de groei, behoudt de vorm en is hydraterend. Te veel van deze positiviteit kan ook tegen ons gaan werken! Het kan voor zorgen dat je uiteindelijk moeilijker in slaap komt. Houdt dus ook dit symptoom in de gaten!

Signalen die wijzen op een mogelijke waterader

Scheuren in muren

Vocht in de muren (patroon van onder naar boven, soms tot aan het dak) of scheuren in muren zijn soms signalen dat er zich een waterader onder een woning bevindt. Dit altijd controleren met een wichelroede.

Houd er rekening dat er andere redenen kunnen zijn voor scheuren in de muur (gas- en oliewinning, bombardementen in de oorlog).

Vergroeiingen van bomen en gewassen

Slechte plekken in bijv. een grasveld of een akker met gewassen (mais, graan) kan duiden op de aanwezigheid van een waterader. Ook is soms aan bomen te zien dat ze mogelijk door wateraders zijn belast.

De eik

De eik is een ‘stralingzoeker’.Dat wil zeggen dat een eik zich prettig ‘voelt’ op plekken die voor ons ongunstig zijn. Met name plekken waar wateraders zich kruisen is zodanig positief geladen dat de eik zich helemaal in zijn element voelt. Maar, door deze lading is het ook een plek waar de bliksem (hoog potentiaal ten opzichte van aarde) sneller inslaat. Vandaar dat eiken vaker worden getroffen door de bliksem.

Klachten gerelateerd aan wateraders

De volgende klachten kunnen met wateraders te maken hebben:

Rugpijn, slapeloosheid, allergie, hoofdpijn, futloosheid (vooral in de ochtend), bedplassen (kinderen) en diverse andere klachten.

Vaak is er een bestaande relatie gevonden tussen de slaapplaats en de loop van een waterader onder het bed door. De plek van de klacht (bijv. knie, buik, hoofd) hing dan samen met de plaats waar de waterader onder de persoon doorliep.

Let op:

Omdat straling meestal niet de hoofdoorzaak is van klachten, verdient het de aanbeveling altijd de stralingsbelasting op en persoon te (laten) onderzoeken. Soms is het voldoende om bij een klacht (fysiek of mentaal) in de bestaande complexiteit van factoren die de klacht veroorzaken, aan de factor straling te werken. Hiermee kan de klacht soms al worden verminderd of verholpen.

Uiteraard dient er dan ook te worden gewerkt aan het verwijderen of verminderen van de invloed van straling.

Bij jou ook wateraders?

Of wij wateraders opsporen? Ja dat doen we zeker. Ouderwets met de wichelroede. Deze oeroude straling is schadelijk voor ons. Hebben we er een gevonden, dan adviseren we te harmoniseren.

Wonen in een harmonieus huis

Wateraders worden op verschillende manieren bestreden. Er zijn manieren om de waterader te 'blokkeren' of om de negatieve energie (slecht voor ons) ervan om te zetten naar positief.

Wil je zeker zijn van je zaak, kies dan voor een van onze MAXiiMUS typen. Deze harmoniseren wateraders volledig en nemen bovendien alle elektrosmog (wifi, hoogspanningsmast, apparatuur) volledig mee. Je huis zal na plaatsing van een MAXiiMUS weer helemaal harmonieus aanvoelen.

PS: Ken jij andere mensen voor wie deze informatie interessant is, stuur deze blog dan aan hen door of deel dit bericht via Facebook, Google+, LinkedIn, etc. met behulp van de knoppen onderaan de pagina.

Trackback URL for this blog entry.
 • Guest
  Dirk Brem Monday, 08 May 2017

  Hok van mijn postduiven staat op een bron. Stijf tegen de achterkant is een bron waar onbeperkt water uitgezogen word. Ik vlieg wedstrijden met die duiven. Zij vliegen wisselvallig kopprijzen maar niet constant. Ook zijn ze nogal eens ziek. Telkens als ik nieuwe goeie duiven aanschaf gaat het mis. De bron is natuurlijk een waterader. Woon in Dalen een zanddorp. Voorheen in Nieuwerkerk a/d IJssel. Daar had ik 3 hokken waarvan de middelste slecht presteerde. De wichelroede loper een onbekende uit Braband wees het hok aan. Klopte precies maar wat moet ik nu doen.

 • Administrator
  Administrator Monday, 08 May 2017

  Beste Dirk,

  Ik heb zeer goede resultaten met postduiven op topniveau! Wellicht mag je contact opnemen met de betreffende collega duivenhouder waar ik een oplossing met de Protect Home heb geplaatst. Wil je dat?

Leave your comment

Guest Saturday, 04 April 2020