Alles over straling

Informatie en actualiteiten over straling gerelateerd aan gezondheid.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
  Login Login form

Aardingsoefeningen tegen straling - help dat?

Posted by on in Straling algemeen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1456
 • Print

Een tijdje geleden ontving ik deze vraag:

'Bent u ook bekend met de tip die ik vaak hoor: je moet zorgen dat je goed geaard bent, in je lijf, op de aarde, dan heb je meer 'natuurlijke' bescherming? Ik ben benieuwd naar uw mening. Zelf weet ik het nog niet zo.'

Dit is een belangrijke vraag en heel veel mensen weten er het antwoord niet op. Vraag jij je dit ook af? Lees dan even door......

Er zijn zeker manieren die je helpen te voorkomen dat straling minder of zelfs geen invloed op je heeft. De 20 tips zijn een belangrijk, logisch en eenvoudig begin. Het begint allemaal met ‘geen straling veroorzaken’. Helaas is dat niet ‘de wereld’; we hebben vrijwel overal straling in allerlei gradaties en samenstellingen.

Je zou denken dat het antwoord op deze vraag eenvoudig is, maar dat is niet zo. Ik hoop je met mijn antwoord genuanceerder te kunnen laten kijken naar het begrip aarden. Maar, mogelijk krijg je door mijn antwoord nog meer vragen. Stel ze gerust!

Aarden is een begrip in de natuurgeneeskunde en esoterie, maar ook in de natuurkunde. Het antwoord dat ik geef is daarom tweeledig; energetische aarding en elektrische aarding.

Aarding energetisch

Wanneer mensen spreken over de esoterische kant van aarden, dan bedoelen ze vaak de fijnstoffelijke energie die via onze chakra’s ons lichaam verlaat en binnen komt (de uitwisseling met alle energieën om ons heen, collectief bewustzijn, universum), inclusief ons aura-of energieveld. Aarding is in deze materie gekoppeld aan ons eerste chakra (stuitje). Dit chakra is dan op fijnstoffelijk niveau de energetische verbinding met ‘moeder aarde’. Onze aarding.

Deze vorm van aarden bereik je o.a. door middel van visualisatie, al dan niet tijdens yogaoefeningen. Deze aarding helpt ons onszelf in het ‘hier en nu’ te voelen; dicht bij onszelf te komen en te blijven. ‘Stabiele persoonlijkheden’ (ik bedoel hier niet ‘eigenwijze’ mensen o.i.d. mee) zijn van nature dus beter geaard. En ja, als je het punt hebt bereikt dat je goed geaard bent en heel dicht bij jezelf en je kern bent gekomen, dan ben je energetisch en ook mentaal stabiel(er) en is het mogelijk dat je minder snel beïnvloed of verleid wordt door externe factoren die ons ziek maken zoals stress, slecht slapen, slechte voeding, slechte personen met slechte energieën en ook de factor straling.

Veel mensen zijn niet goed geaard en leven vooral in hun hoofd. We leven ook in een maatschappij die wil dat we in ons hoofd leven (denken, denken, denken….). Het contact, of eigenlijk verbinding, met ons lichaam is er soms nauwelijks. Dit betekent dat we niet ‘dicht bij onszelf zijn’ en dus impliciet energetisch niet goed geaard. Straling, maar ook andere externe factoren, zullen al snel invloed op ons gaan uitoefenen en ons nog verder van onszelf brengen. Kortom: goed geaard zijn helpt je zeker en niet alleen tegen straling. Als je tenminste het aarden goed beheerst en het ook de hele dag bent (een oefening van 10 minuten zal je niet veel helpen).

Aarding 'elektrisch'

Dan is er nog de natuurkundige kant van de zaak. De natuurkunde kijkt alleen naar zaken die ze kunnen waarnemen en/of meten. Dat is de grofstoffelijke of materiele kant. In elektriciteit kennen we + en – (plus en min). Elektronen verplaatsen zich door een draad (geleider) van + naar -, net als water stroomt van hoog naar laag. Elektronen zoeken altijd deze weg, de weg naar het laagste ‘potentiaal’. Zo is het ook bij een natuurlijk verschijnsel als bliksem. Inmiddels weten we dat ook alle scheikundige processen in ons lichaam, ook celstofwisseling, elektrische- en elektromagnetische processen zijn, hoe klein ook.

Voortdurend is er een elektronenstroom tussen ionosfeer (10 km hoogte in de lucht) en de aarde. Deze elektronenstroom doordringt vrijwel alles; planten, bomen, dieren en mensen. Wij merken daar niets van; het is voor ons een zo doodnormale situatie dat het niet meer opvalt. Net als een vis die zijn hele leven in water zwemt. De vis zal pas merken dat hij in water zwemt als je hem eruit haalt en op het droge legt. Hij zal zich slecht voelen en uiteindelijk doodgaan???? Zo merken wij ook pas dat de ‘eeuwigdurende elektronenstroom’ ontbreekt zodra we die niet meer hebben. Wij voelen ons dan ook niet meer goed of slecht en kunnen zelfs ziek worden als het te lang ontbreekt. Dit is het geval bij astronauten die voor langere tijd buiten de dampkring rondcirkelen in de ruimte.

Het is belangrijk dat de elektronenstroom goed door ons heen stroomt; het heeft namelijk een functie: het geeft ons ‘energie’. Elektrische energie. Deze kan vooral goed stromen als de elektronen die van boven (de +) komen de aarde (de -) door ons heen kunnen bereiken en door ons heen de aarde bereiken. We zijn geaard als we hetzelfde elektrische potentieel hebben als het aardoppervlak (zie plaatje hierboven).

Op dat moment zijn we (elektrisch, natuurkundig) goed ‘geaard’. Wij wisselen constant elektronen uit met de aarde. Niet alleen elektronen die via de lucht ons bereiken, maar ook andere + plus) geladen elektronen die zich in ons lichaam bevinden. Een ‘blokkade’, een begrip uit de natuurgeneeskunde en esoterie, is vaak een verstoring hiervan.

Het is voor ons welzijn heel belangrijk dat die natuurlijke elektronenstroom door ons lichaam goed blijft lopen. Helaas lukt dat tegenwoordig steeds minder goed. We dragen verkeerd schoeisel en kleding dat ons isoleert (kunststof) en we wonen in huizen die de natuurlijke elektronenstroom juist tegenhouden (o.a. door materiaal, elektrische bedrading en zelf opgewekte straling door bijv. WIFI, smartphones, etc.). Vaak bereikt ons binnenshuis nog maar 20% van de natuurlijk elektronenstroom, wat betekent dat we minder energie hebben; futloos worden als we hele dagen binnen zitten. Daarom voelen we ons zo fijn buiten en kunnen we heerlijk ‘opladen’ (klinkt ook heel ‘elektrisch toch?) als we in een bos lopen of een wandeling aan de kust ondernemen.

Dus ja, ook fysiek goed geaard zijn helpt, zoals op blote voeten lopen op een natuurlijke ondergrond, douchen…alles wat ons direct verbindt met de aarde.

Als aarding niet lukt?

Aardingslaken

Met een aardingslaken kun je de statische oplading tijdens de slaap laten afvoeien naar de aarde. Zo kan je lichaam regenereren zonder de verstorende invloed van elektromagnetische en elektrische velden. Het immuunsysteem wordt door het aardingslaken positief ondersteund. Kijk hier voor meer informatie over aardingslakens.

Antistralingsproducten

De MAXiiMUS, ons product tegen vooral straling, trekt/zuigt elektronen aan in woningen of andere gebouwen (kantoren, fabrieken, scholen, etc.) en helpt hiermee o.a. dus ook DIE situatie te optimaliseren en naar een natuurlijke situatie terug te brengen. We krijgen hier ook veel ervaringsberichten over van gebruikers.

Een nadeel van kunstmatig opgewekte elektriciteit en elektromagnetische velden(straling) is dat de elektronen een tegennatuurlijke spin (draairichting) bezitten die ons lichaam belast en vermoeid en uiteindelijk tot klachten kan leiden. Dit is de belangrijkste taak van de MAXiiMUS; zorgen dat elektronen weer een natuurlijke spin krijgen waardoor ze ons lichaam (en dat van dieren en planten) niet meer belasten. Maar dit is een ander hoofdstuk.

0
Trackback URL for this blog entry.
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Saturday, 04 April 2020