Basisopleiding Straling

 Registration Closed
 
0
Category
Opleidingen en cursussen
Date
Fri, 05 Oct 2018 12:00 - 17:00
Venue
Ambt Dorknoperlaan 4
1336 GA Almere, Nederland

Deze basisopleiding straling wordt georganiseerd door Stralingsvrijhuis/Alternalive en is uniek in Nederland. In 7 dagen, verdeeld over 4 modules,  leer je alles wat je moet weten over niet-ioniserende straling (natuurlijke en elektromagnetische) en de relatie tussen straling en mens/dier/plant. Module 1 heeft als onderwerp de relatie tussen straling en gezondheid: 'Hoe en waar kan straling invloed uitoefenen op ons lichaam waardoor er klachten kunnen ontstaan?'

Je kunt je aanmelden voor alleen module 1. Lees meer via deze link.

Lees meer over deze opleiding en de mogelijkheden voor zakelijke opleidingen voor bedrijven en kantoororganisaties via deze link.

De twee tussen liggende modules volgt de theorie over- en het meten van straling. In de vierde module is het thema 'werken met straling'. Dit beslaat het hele traject van klantvraag, het uiteindelijke advies, implementatie van de oplossing en nazorg.

Dit traject heeft een begin en eind maar is tevens de introductie van de jaaropleiding voor professionals in het bedrijfsleven. Zie de betreffende pagina voor aanvullende informatie over dit jaartraject.

Na afloop van deze basisopleiding straling heb je alle kennis in huis over het uitvoeren van stralingsonderzoeken en te adviseren over oplossingen. Je kent alle stralingsvormen, natuurlijke en elektromagnetische, en hebt kennis van de effecten ervan op een levend organisme. Je leert meten met meetapparatuur, oefent wichelroedes en kunt interpreteren wat de metingen betekenen voor de betreffende omgeving, bewoners of werknemers op een afdeling en hoe je de effecten van straling neutraliseert. Je leert een testmethode waarmee je de werking van neutralisatiemiddelen kunt bepalen.

De vorm waarin de cursus wordt gegeven is naast een duidelijke lijn van kennis die wordt gedeeld ook een vorm die de behoeften van de groep volgt. Je mag zelf onderwerpen, thema's aandragen.

We leren geen rijtjes uit ons hoofd en zitten niet in rijen van twee in een klas. We vinden het belangrijk dat je onderzoekend zelf en met anderen dingen leert en ondervindt. Toch zal er ook basistheorie worden behandeld.

Aan het eind van het traject ontvang je bijbehorende syllabi.

De locatie die we gebruiken is een ecologisch gebouwd buurthuis. Het stralingsniveau is er zeer laag. Om alle stralingseffecten definitief uit te sluiten harmoniseren wij de ruimte ook nog eens zelf.

Data

5 en 6 oktober Module 1 en dag 1 Module 2 (resp 12 -18.00  en 10.00 tot 16.00 uur)

19 en 20 Oktober Dag 2 van Module 2 en Combinatie Praktijk module 2 en 3 (resp 12 -18.00  en 10.00 tot 16.00 uur)

26 en 27 Oktober Theorie Module 3 en Praktisch Stralingsonderzoek (resp 12 -18.00  en 10.00 tot 16.00 uur)

3 november 10.00 - 16.00 uur Werken met straling en klanten waarvan 3 uur met gastdocent Natascha Dorder over starten als zelfstandige met straling.

Locatie

De cursussen worden gegeven in het buurthuis van de ecologische wijk  De Buitenkans in Almere. Een prachtige, ispirerende locatie.

 buurthuis

buurthuis2

Kosten en betalen

De kosten van deze basisopleiding bedragen €1100,00 inclusief BTW. Na aanmelding ontvang je een factuur. Na ontvangst van de betaling is je deelname defintief.

Heb je gekozen voor een jaartraject, dan zijn deze kosten uiteraard inbegrepen in de overall prijs. Zie aldaar.

Aanmelden kan via de knop bovenaan deze pagina. Een email sturen mag ook. Zorg dat je adresgegevens vermeld worden.

Kortingsmogelijkheden

Schrijf je in voor 15 augustus en ontvang €100,00 korting! De korting wordt automatisch berekend bij je aanmelding. De korting geldt alleen bij betaling ineens.

Je kunt ook kiezen voor een betaling in 2 keer. De tweede betaling dient voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Je betaalt 2 x €575,00. Er is geen kortingsregeling van toepassing. Na de eerste betaling is je plekje gereserveerd. Deze betaalmogelijkheid is niet te combineren met het jaartraject.

Wil je nog meer spreiden? Dan is er nog de optie om €499,00 te betalen. Het restant betaal je in 6X €133,33. Voor elke betaling ontvang je een factuur. Er geldt in dat geval geen kortingsregeling. Ook deze betaalmogelijkheid is niet te combineren met het jaartraject.

Heb je nog vragen?

Bel (0623379983) of mail ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) dan gerust. Vermeld in je email evt. je telefoonnummer zodat we contact op kunnen nemen.

 
 

All Dates

Event: Fri, 05 Oct 2018 12:00 - 17:00
 

Powered by iCagenda